Wednesday, May 4, 2011

sementara atau selamanya

As salam readers
korang pernah bertengkar dengan seseorang tak?
kawan baik ke, ibu bapa ke or adik beradik sendiri??

dulu pernah bertengkar dengan kawan baik..masa kat hostel dulu
sampai berbulan-bulan tak bertegur sapa
dek kerana gurau pun boleh terasa hati
memang teruk
tak tau kenapa rasa ego sangat even hanya nak ucap perkataan 'maaf'
kita mengharap kawan tu yang minta maaf dulu
dalam masa yang sama dia mengharap kita mulakan dulu

sedih sangat time tu
geram, sakit hati bercampur baur
sampai dah tak tahan sangat, ambik surah yasin sedekah kat kawan tu
pastu tak lama pastu dia start senyum2
tak layan dia pun
pastu dia menangis..hmm kesian juga tengok tp memang hati keras time tu
so buat do know je
at last...kitorang berbaik jugak
and jadi best fren sampai la ni
credit to mr google
perkara yang kita tak sedar ssebenarnya,
semakin meningkat usia, semakin tinggi keegoan dalam diri

prove: orang dewasa kalau bertengkar memakan masa yang lama untuk berbaik semula
sedangkan kanak-kanak mengambil masa kurang dari sehari untuk berdamai

takkan selamanya kita nak bermasam muka dengan kawan sendiri
until when? today is a reality..the past is just a memory..
let the past sins gone...:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...