Saturday, December 31, 2011

New year, New Achievement, New Spirit

Alhamdulillah, bertemu dgn tahun 2012..Tahun 2011 dah melabuhkan tirainya...moga tahun ini menjadi lebih baik dari tahun lalu,penuh dengan kebaikan..

Tegasnya, kita sama-sama perlu brdoa agar mendapat keberkatan usia, bukannya panjang usia..sebab kalau panjang usia pun, belum tentu dapat keberkatan..boleh jadi kita jadi nyanyuk kan?

Sambutan tahun baru korang camne?Kalau tengok kat Malaysia ni macam-macam sambutan tahun baru, tak salah sambut, tapi jangan sambut dengan kemaksiatan..kita sama-sama sambut dengan kesyukuran dan doa..

Baru-baru ni Ustaz Azhar Idrus & Zizan buat sambutan tahun baru kat Dataran Kemerdekaan Shah Alam..happening gak. Let's enjoy the video..



Hmm..sebenarnya, sambutan tahun baru sepatutnya hari-hari dibuat, dengan mensyukuri segala nikmat usia yang Allah bagi kat kita. Bak kata Tuan guru Nik Aziz, bila celik mata waktu pagi, kita melafaz kalimah alhamdulillah tanda kesyukuran pada Allah. Bacaan kat dalam ma'thurat pun ada. Maksudnya:

"Sesungguhnya kami terjaga (di pagi hari) dengan kesedaran bahawa Kerajaan (bumi dan segala isinya) ini seluruhnya adalah milik Allah. Dan segala puji bagi Allah, tiada sekutu baginya tiada Tuhan selainNya dan kepadaNya kami akan dibangkitkan.."


Alhamdulillah, thanks God for give me oppurtinity to life by ..:)

Sunday, December 25, 2011

5th Annual Dinner 2011

As salam and hello to all readers..sorry for all inconvenient..and sorry for left this blog. Blog ni dah jadi 'bersawang' sebab dah lama sangat tak di update.
But I'm still trying to spend my time typing and updating this blog.

somewhere over the rainbow..at Vistana hotel

Hmm..alhamdulillah, dengan izinNya, dinner kami berjalan dengan lancar gak 18 Dis lalu..Walaupun banyak cabaran & keperitan, tpi berjaya gak kami handle event ni dengan baik. Thanks for parents, lectures, friends and seniors for all your support. Thanks to all company for some awesome gifts (money, hampers, and stuff).
Alhamdulillah, banyak gak dapat sponsor. Terima kasih tak terhingga kepada Cik Nor Addina Razif sebab sama-sama berhempas pulas cari sponsor ni. Sampai kena marah pn ada. Hmm, at least something is better than nothing right?we'd tried..

THANKS FOR OUR SPONSOR :




others: Persatuan Pekerja Islam PPUM, keluarga Cik Amaliana Laila bt Nasril, Pn Siam bt Hasan.

Special thanks to the special guest because he managed to attend the dinner..Nor Zulfikri Yahaya. :)

(Others include Khairol Othman, Bryan, and Ariff)

God bless all of you.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...