Monday, September 26, 2011

cahaya hafiz & hafizah



Barakallahulakuma wabaraka ala kuma wa jama'a bainakuma fi khair...
 tahniah buat saudari sepupuku Siti Sarah bt Amran dan Syed Ahmad Israa' atas berlangsungnya walimah kalian..
moga dengan cahaya hafazan kalian juga berjaya melahirkan generasi yang bijak pandai agama satu hari nanti.
Memang terharu bila tengok pengantin perempuan dan ayahnya berpelukan
and bila doa dilafazkan.

"wahai Tuhan kami, kurniakanlah kami sebaik-baik pasangan dan zuriat yang soleh atau solehah, sebagai penyejuk mata kami, moga kami sentiasa dalam rahmat dan keredhaanMu.."

Flash flood manusia di KTM dari KL central ke Seremban betul-betul menyesakkan..
almost faint on the train
thanks banyak2 kat Kak Rina, sebab banyak tolong time tu..
tak tau knp, tak tahan sangat dek kerana hypoventilation.
lain kali kita pakai kereta sendiri jela balik Seremban,ye kak?

kata kakak: "patutnya orang yang macamni la yg patut kerajaan bantu."
me: "kenapa kak?"
kakak: " yela, kahwin masa belajar, usia muda lagi, sebab tu zaman khulafa Ar-Rashidin peruntukkan sejumlah wang bagi membantu golongan muda yang ingin bernikah, of course menggalakkan pernikahan dan mengurangkan maksiat."
me: hmm..u're right."that's why ramai hanya mampu bercouple, tapi kurang berkahwin, alasannya, takde kemampuan lagi."

Blog ni bukan semata nak suruh anda compare keadaan ni dengan kerajaan kita, the main point is nak share pengalaman..


.....

yesterday, mom said on phone:

- the whole family kena diarrhea lepas dari majlis tu, they also trapped on jammed coz of an accident. mungkin banyak benda yang tak elok diuji pada kami, sejauh mana keikhlasan kami penuhi undangan..


Sunday, September 11, 2011

Special things about Danbo anime-must read


As salam and hello to all readers...
I want to share something with you guys.
time by time...i'm became addicted to

................


......

....

DANBO! ^^

kawan-kawan tau x Danbo ni ape?
toys ni berbentuk empat segi kotak dan sangat unik.
Anime ni dapat menggambarkan sifat dan keadaan diri seseorang,
tak kisah la samada sedih atau gembira dan macam-macam lagi.
and kebetulan toys ni cute, so that's why I like it..



credit to google + picnic.com
manage to edit it ^^

credit to google

What's so unique about Danbo?
This anime comes from Japan. It is made from cardboard. The idea comes from Azuma Kiyohiko, a comic writer whom created this character in the Yotsuba comic. Many photographer attracted to make it as object in their photos due to the unique expression of the anime. ^^
 You can klik HERE for more info.

Normally kalau ikut harga pasaran, satu kotak robot ni dijual dengan harga mencecah sehingga RM 180. Namun, Danbo boleh didapati dengan hanya RM3.60. Harga yang murah ni sesuai untuk orang yang rajin buat papercraft.^^ Sila klik SINI

kalau nak buat engsel kepala, boleh klik SINI.

 I also managed to draw some Danbo..:)
how?cam senget je ni,hu3..



besides that, I also made some quiling. This is my first hand made quiling:
2 ducks in love

flower quiling and Danbo robot

so how's my work? It is simple. You can make it on your own. you just need some papers and roll it. Make any shape on your desire..^^





Saturday, September 3, 2011

short time

its just a short holiday since that day.,
gonna return to KL tomorrow..hmm..
don't have oppurtunity to meet them..friends, forgive me..pray for me for the coming mid term exam next week..
still appreciate all the family members..the bonds'll never fade away...insya Allah

dad's family..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...