Monday, September 26, 2011

cahaya hafiz & hafizah



Barakallahulakuma wabaraka ala kuma wa jama'a bainakuma fi khair...
 tahniah buat saudari sepupuku Siti Sarah bt Amran dan Syed Ahmad Israa' atas berlangsungnya walimah kalian..
moga dengan cahaya hafazan kalian juga berjaya melahirkan generasi yang bijak pandai agama satu hari nanti.
Memang terharu bila tengok pengantin perempuan dan ayahnya berpelukan
and bila doa dilafazkan.

"wahai Tuhan kami, kurniakanlah kami sebaik-baik pasangan dan zuriat yang soleh atau solehah, sebagai penyejuk mata kami, moga kami sentiasa dalam rahmat dan keredhaanMu.."

Flash flood manusia di KTM dari KL central ke Seremban betul-betul menyesakkan..
almost faint on the train
thanks banyak2 kat Kak Rina, sebab banyak tolong time tu..
tak tau knp, tak tahan sangat dek kerana hypoventilation.
lain kali kita pakai kereta sendiri jela balik Seremban,ye kak?

kata kakak: "patutnya orang yang macamni la yg patut kerajaan bantu."
me: "kenapa kak?"
kakak: " yela, kahwin masa belajar, usia muda lagi, sebab tu zaman khulafa Ar-Rashidin peruntukkan sejumlah wang bagi membantu golongan muda yang ingin bernikah, of course menggalakkan pernikahan dan mengurangkan maksiat."
me: hmm..u're right."that's why ramai hanya mampu bercouple, tapi kurang berkahwin, alasannya, takde kemampuan lagi."

Blog ni bukan semata nak suruh anda compare keadaan ni dengan kerajaan kita, the main point is nak share pengalaman..


.....

yesterday, mom said on phone:

- the whole family kena diarrhea lepas dari majlis tu, they also trapped on jammed coz of an accident. mungkin banyak benda yang tak elok diuji pada kami, sejauh mana keikhlasan kami penuhi undangan..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...